Het verhaal van Carla Bakker
 
Een jaar of wat geleden wilde ik mijn cholesterol laten prikken bij de huisarts.
Die stelde een volledig onderzoek voor. Alle waarden waren perfect.
Ik hoor haar nog zeggen: “ik zou bijna vragen hoe je het doet”.
 
Twee jaar later werd ik gebeld door de assistente van de huisarts. Ik moest weer voor controle komen. Omdat ik op de lijst had ingevuld dat er diabetes, verhoogd cholesterol en hoge bloeddruk in mijn familie zit, dan ben je risicopatiënt.
 
Weer een volledig onderzoek. Ik ging voor de uitslag met het idee dat het wel weer goed zou zijn. Wat bleek: bloeddruk veel te hoog, cholesterol veel te hoog, nierfunctie niet goed, dat kan wijzen op beginnend suiker. Daar ben ik heel erg van geschrokken.
 
Vanuit de EHBO, waarin ik lesgeef, weet ik dat 1 en 1 hier 3 is. En ik had 3 waarden niet goed. Met andere woorden, een tijdbom dus.
Ze vroeg hoe ik tegenover medicijnen stond. Nou ja, het overvalt me, maar als het moet.
3 maanden kreeg ik de tijd. We spraken af, als het dan niet beter ging ik met medicijnen zou starten. Ik kreeg een dieet lijst mee: geen zout, geen suiker, geen vet en meer bewegen. 
Ik moest het zelf allemaal maar uitzoeken. Geweldig.
Tussendoor moest ik weer 24 uur metingen van de bloeddruk, over drie maanden terugkomen, dan kijken we verder.

3 maanden later, ik had een afspraak om 12.10 uur bij de praktijkondersteuner.
Kom ik aan om 12.05 uur, deed de assistente net de deur op slot.
Ze wist niet dat ik nog een afspraak had. Er was dan ook helemaal geen tijd meer voor mij.
Na twee minuten stond Carla weer buiten, met het lijstje met vragen en een afspraak voor een 24 uur meting, want mijn bloeddruk was nog veel te hoog. Ik had een heleboel vragen, die ik dus niet kon stellen.
 
Wat doe je dan, ga je antwoorden zoeken op google.
Toen kwam ik deze methode tegen.
Dat leek toch wel te mooi om waar te zijn. Niet geschoten is altijd mis.
Ik had een hele dikke stok achter de deur, dus hield me goed aan de regels die werden voorgeschreven.
 
Om verschillende redenen zat er twee maanden tussen de volgende 24 uur meting.
Met de telefonische afspraak voor de uitslag kreeg ik te horen: ”je bloeddruk is nu goed, 
de medicijnen slaan gelukkig aan, dat is niet altijd zo”. 
Medicijnen!  Ik heb helemaal geen medicijnen. “Oh, hier staat beginnen met medicijnen,
dat heeft de dokter gezegd”. Omdat de assistente de vorige keer geen tijd voor me had, heeft ze dat nooit gelezen.
Twee van de drie waarden, bloeddruk en nierfunctie zijn nu goed, voor de cholesterol moest ik nog een paar maanden wachten, dat heeft meer tijd nodig.
Daar zat ik niet echt over in, ik voelde me zo’n stuk fitter. Ook al was ik wel heel erg nieuwsgierig, ik moest toch wachten. 
 
Toen ik na het cholesterol prikken voor de uitslag kwam, kroop de praktijkondersteuner bijna in het scherm van haar computer.

 “Hoe heb je dit in vredesnaam voor elkaar gekregen zonder medicijnen”

Een bevestiging dus van wat ik zelf al voelde en dat deze methode werkt.
 
Het is toch geweldig dat je door anders te eten zo’n verbetering van je gezondheid krijgt. Ik ben heel erg blij dat de assistente toen de afspraak was vergeten, anders had ik nu minimaal 3 medicijnen gehad voor de rest van mijn leven met alle bijwerkingen. 
 

Alle dingen die ik zelf ervaar door de verandering zijn:
 • Ik slaap weer als een marmot, ik lag hele nachten wakker.
 • Voel me fitter, heb veel meer energie.
 • Ook geen honger aanvallen meer, omdat mijn suikerspiegel is gestabiliseerd. Het was zo erg dat ik ’s nachts de koelkast in dook van de honger. Nu blijft mijn suikerspiegel gelijk, ook overdag geen “trillers” meer.
 • Geen last meer van haaruitval.
 • Voel me niet meer duizelig, moest me soms vasthouden.
 • Ga 2 x per dag naar de wc., dat was twee keer per week.
 • Een opgeruimde en platte buik.
 • Mijn huid is veel zachter, ook geen pijnlijke kloven meer aan mijn handen.
 • Geen jeukende wondjes meer op mijn armen, die maar niet over wilde gaan.
 • Bloedend tandvlees en vieze smaak is over.
 • Overal zin in, het gevoel dat ik de hele wereld aan kan.
 • Niet zo snel achter adem.
 • Veel betere conditie, heb ‘s avonds nog energie over.
 • De pijn in mijn schouders en nek zijn verdwenen.
 • Cellulite is weg. 
 • Mentaal veel sterker.
 • Bloeddruk weer oké
 • Cholesterol waarde de slechte LDL naar beneden en de goede HDL omhoog
 • Nierfunctie super  
 • Pas weer in maatje 36, wat vanzelf ging.
 
Ik ben zo ontzettend blij, dat de doktersassistente vergeten was dat ze nog een afspraak had. 
Het heeft zo moeten zijn.
 
Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen tegen iedereen, dat het geweldig voelt
Daarom ben ik de opleiding gaan volgen tot orthomoleculair therapeut. Ik zat nog met veel vragen en wilde er in eerste instantie voor mezelf meer over wilde weten. 
Dat het een opleiding was tot coach wist ik toen nog niet. Maar als Carla ergens aan begint maakt ze het ook af. 
 
Ook voor in de EHBO-lessen kan ik het gebruiken, de cursisten vinden het een interessant onderwerp, het voorkomen van; infarcten, diabetes, beroertes, blessures, overgewicht enz. Door mijn enthousiasme zijn de mensen om mij heen en de cursisten van de EHBO ook enthousiast geworden. Ik krijg geweldige reacties en allerhande cadeautjes en bloemen omdat ik ze verteld heb over deze methode en zij zijn verlost van diverse kwalen: zoals vermoeidheid, buikpijn, overgewicht, hoofdpijn, depressie, gewrichtsklachten enz. waar ze soms al heel lang last van hadden.
Nog niemand tegengekomen die dit programma volgt en geen positieve veranderingen ervaart. 
Voor het examen moest ik ook stagelopen. Deze mensen waren zo enthousiast. Ze raadden mij dan ook aan om er echt wat mee te gaan doen. Het is te waardevol om het voor mezelf te houden. Zodoende is Carla op haar ‘oude dag’ in het diepe gesprongen. Geslaagd en in 2015 mijn eigen praktijk begonnen. 
 
Geen minuut spijt van gehad. Er is toch niks mooiers dan mensen van hun buikklachten afhelpen die uitgedokterd waren. En ook doordat de darmen niet goed werken de daardoor ontstane andere klachten oplossen.
 
Ik ben heel dankbaar dat ik met deze methode een gezonder en hopelijk een heel lang leven kan leiden. En hoop dan ook dat veel mensen door mijn verhaal de motivatie krijgen om volgens deze methode te gaan leven, dat ze net zo blij worden als ik ben en van hun klachten worden verlost. 
 
Het belangrijkste is, het kost bijna geen moeite, in het begin is het even wennen maar het is makkelijk vol te houden. 
Belangrijk is dat deze behandeling van buikklachten zonder medicijnen of voedingssupplementen is ook zonder moeilijk vol te houden dieet. 
En de klachten die je al hebt opgebouwd in de loop der tijd, weer kan omkeren zodat je medicijnen die al gebruikt kan afbouwen of helemaal mee kan stoppen.
 
Belangrijk is; nooit op je eigenhoutje stoppen met medicijnen. Altijd in overleg met je arts. 
 
Ik ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen om meer mensen de kans te geven om hun gezondheid in eigen hand te nemen om gezond, slank en gelukkig te zijn.

 
Carla Bakker
  
 
Heb jij een vraag?
Via contact kun je ze aan mij stellen.
Probeer de [gratis] recepten uit, om te ervaren dat je lekker kunt eten zonder maagzuur of opgeblazen gevoel.
Als je meer wilt weten over het programma hier meer  informatie over het programma

In mijn Facebookgoep deel ik regelmatig  tips en acties, kom er ook bij.


 Liefs Carla Bakker
 
 

0 Comments

Leave a Comment